Leichhardt House 5 (Alterations & Additions and New House)

A classic inner city terrace sits on double block in a busy location adjacent transport corridor. The owner wants to sub-divide,renovate & build another terrace style house adjacent. It will replace the existing garage and be a contemporary version of this typology, including a large attic studio & deep backyard. The roof echoes the traditional form but slopes back at one side (in difference to the adjacent building on the east), extends to the rear & wraps up around the rear roof to form a large dormer or rear roof extension. It encloses a double height void, creating a gallery atmosphere on the first floor. This extends down to the lower level thru void adjacent the stair & a tall bank of glass louvres, bringing abundant light into the heart of the building. Pre-DA submission is currently being assessed by Inner West Council.

Get in touch

What can adaptive design do for your space? Give us a call or shoot us an email and we will take you through it.

Get in touch