In Progress

Cremorne House

A 1930’s house in original condition will become the “forever” home of a family with two adult children. Internally it is dark and not particularly large. The site slopes toward the rear on the east and is generous with a magnificent palm tree close to the house. Being keen gardeners, the mum and dad wanted a solution that embraced the tree and connected to the garden they wanted to create.

Concord Duplex

A developer client wanted to build a new home for his mother to replace the small brick bungalow on a large corner site in Concord. We developed a scheme for a duplex with dual frontages. They have generous internal volumes and links to private open spaces with vine-covered pergolas and high brick freestanding parapet walls.

HA Project Frames 6

Dulwich Hill House 2

One of a pair of terrace houses built around 1880-90’s, the original rendered walls had been stripped of their original rendered surface exposing the sandstock bricks, with some of the ornate cement mouldings having been retained. As with all these types of dwellings the interiors suffered from a lack of light, ventilation and connection to the rear private open space.

Duplex At Rydalmere

A builder/developer client had a steep site sloping to a creek. It was in a flood zone and had a stand of remnant trees along it’s banks. The owner wanted to maximise the living area for himself and his family plus provide rental income from the other unit. The slope and council height restrictions meant a split level design was the most viable option, at least for the ground level.

Haberfield House 5

A classic Haberfield bungalow in original condition was bought by two sisters. They want to create two separate homes by re-purposing & extending the adjacent garage, connecting to the side of the existing house. They want to preserve the interiors as much as possible with minor alterations at the rear. They also want to improve the amenity for their children with a pool. 

Homebush House 1 – New house

A young family needed more room to grow & entertain their extended family. Their large site was under-utilised with small old cottage with little internal light & amenity. Their brief was for a very large new house with abundant natural light & ventilation and extensive use of passive energy technology. This includes 24 photovoltaic panels, solar hot water heater, 30k litres rainwater storage tank & hydronic heating in the floor. The PV will also recharge electric cars.

 

Leichhardt House 6

A classic inner-city terrace sits on double block in a busy location adjacent a transport corridor. The owner wants to sub-divide, renovate & build another terrace style house adjacent. Work on the existing terrace is complete (see Leichhardt House #5). This new house will replace the existing garage and be a contemporary version of this typology, including a large attic studio & deep backyard.